Welkom op mijn site van dj-ronald.nl

Uitleg over audio streamen en waarmee

Hier krijgt u een beknopte uitles over streamen en wat dat is maar ook welke progamatuur (software) daarvoor bestaat.

Eerst even stukje wikipedia wat media streamen is.

Streaming media zijn media die rechtstreeks via computernetwerken (zoals het internet) worden gedistribueerd. Het proces wordt streamen genoemd en wordt gebruikt bij het webcasten en is een populaire distributiemethode bij het op verzoek draaien van platen. Tijdens het streamen wordt continu een gedeelte van de data in een buffer geplaatst, opdat een programma dit kan afspelen wat gebeurt bij de host. Hierdoor kunnen de ontvangen media (video en audio) direct geconsumeerd worden zonder dat de gehele uitzending gedownload is.

Om te kunnen streamen heb je een draai progamma nodig met een ingebouwde encoder of een "stand alone" encoder die het signaal naar de host stuurt.

Het vrijwel meest gebruikte progamma met een ingebouwde encoder is sam broadcaster van special audio.

onderstaand ziet u de encoder van sam broadcaster.

encoder

Virtual dj en meerdere progamma's hebben ook een ingebouwde encoder maar die bespreek ik niet verder omdat deze niet echt gebruiksvriendelijk zijn.

Wat ikzelf gebruik is een stand alone encoder van simplecast (ook van special audio)

Onderstaand de encoder van simplecast

simplec

Het principe van beide encoders is gelijk (niet zo gek met de zelfde ontwikkelaars) alleen heeft de encoder van simplecast niet de knoppen blauw en rood omdat deze alleen werkt via de geluidkaart en zelf geen players heeft.

Eigenlijk is het gewoon een sam broadcaster maar dan zonder de players en dergelijke zaken dus kun je hier niet mee draaien zoals sam wel kan.

Ideaal als je draait met een losse stream pc zoals ik doe.

Meerdere progamma's komen binnenkort aan bod

Dus hou de updates in de gaten.